Bandauer


Kézműves Sörműhely


Bánd

Rólunk

Rólunk


A Veszprém megyei Bándon, Magyarország legkisebb, engedéllyel működő kézműves sörfőzdéjében, esszenciális mennyiségben készülnek különleges minőségű söreink.
A sörfőzéshez kizárólag árpából készült malátákat, komlót, sörélesztőt és ivóvizet használunk. Söreink alapja a bakonyi karsztvíz, amelynek ásványos összetétele, keménysége kitűnő a felsőerjesztésű sörök elkészítéséhez.


Filozófiánk: helyben, helyi sört kínálunk, nem szállítunk távoli településekre, nagyáruházak polcaira nem pályázunk!


Söreink


Kézműves technológia

Felsőerjesztésű kézműves technológiánk nem igényel többszöri átfejtést, sok tartályt, nálunk nincsenek hosszú csővezeték rendszerek, így a berendezések tisztítása és fertőtlenítése során minimális a felhasznált vegyszerek mennyisége. A főzéshez nem használunk adalékanyagokat, pótanyagokat, hozzáadott enzimeket. Az árpamaláta alkotóelemét a keményítőt a maláta saját enzimkészlete alakítja cukorrá a cefrézés során.


Az utóerjedés a palackban történik, amelynek során alakul ki a sör szénsavtartalma. Ezt követi a minimum 1 hónapos érlelés. A kész sörök, szűretlenül, pasztőrözés nélkül, helyes tárolási körülmények mellett 1 évnél tovább is eltarthatók. Az alapanyagok, hazai előállítók hiányában Németországból, Angliából, Belgiumból érkeznek, de folyamatosan figyeljük az esetleg kialakuló hazai beszerzési lehetőségeket is. A főzőüstöt napenergiával megtermelt árammal fűtjük, továbbá a sörfőzés során visszamaradt melléktermékeket állati takarmányozásra hasznosítjuk.


BANDAUER MINTABOLT

Bánd, Kossuth Lajos u. 2/B.
Nyitvatartás minden csütörtökön 17:00 - 21:00-óráig.
Fizetés bankkártyával is lehetséges.
Érkezéskor hívja a 70/3828595 telefonszámot!


Kapcsolat:

Sörműhely


8443 Bánd, Kossuth u. 2/b

Email


info.bandauer@gmail.com

Telefon


+36 703828595